Trendiga golv för ditt hem

I dagens mångfasetterade designvärld finns det en riklig variation av golvmaterial som passar olika stilar, behov och budgetar. Ett av de mest tidlösa och populära alternativen är trägolv. Ek, valnöt och ask är bland de favoriter som fortsätter att dominera scenen. Mörka trägolv har särskilt varit i strålkastarljuset på senare tid, med sin förmåga att ge rummet en djup och elegant atmosfär.

Om du är ute efter ett mer prisvärt alternativ till trä finns laminatgolv. Detta golv kan efterlikna träets utseende till och samtidigt erbjuda hållbarhet och enkel skötsel. Vinylgolv har också blivit alltmer populära på grund av deras motståndskraft mot fukt och mångsidighet i design. Det finns ett brett utbud av alternativ för alla smaker.

Klinker och betong

I kök och badrum förblir klinkergolv ett populärt val på grund av dess hållbarhet och vattenbeständighet. Stora, rektangulära plattor dominerar ofta för att skapa en modern och strömlinjeformad estetik. Det är även vanligt att lägga in i hallen.

Å andra sidan har betonggolv vunnit terräng för dem som strävar efter en industriell look. Betong ger en modern känsla och kan anpassas med olika färger och mönster.

Alternativa golv

För den som letar efter hållbara alternativ har kork- och bambugolv blivit alltmer populära. Kork ger en unik textur och en mjuk känsla under fötterna, medan bambu är känt för sin snabba tillväxt och varma, exotiska utseende.

Golv med geometriska mönster har också fått en plats i modern design. Med mönster som chevron eller hexagonala plattor kan dessa golv ge en modern och lekfull twist till ett rum.

Hitta rätt golv för dig

Oavsett vilken typ av golv du väljer är det viktigt att överväga både stil och funktion. Hos flottegulve.se har du många bra alternativ! Golvet utgör grunden för rummets design och kan påverka atmosfären avsevärt. Genom att välja rätt golv kan du skapa ett utrymme som både är vackert och funktionellt.